با عرض سلام و خسته نباشید خدمت شما دوستان عزیز وردپرسی. روزتون به خیر. امیدوارم که مثل همیشه خوب و سلامت باشید و تا یکی دیگر از آموزش های وردپرس را با من و دوستان عزیزم دنبال کنید. در آموزش وردپرس امروز میخواهم به شما افزونه ای را معرفی کنم که با کمک آن میتوانید جستجو در وردپرس را انجام دهید. یادگیری این افزونه برای کسانی که با وردپرس کار می کنند بسیار مهم و خوب است. پس با ما همراه باشید.
معرفی افزونه ای برای جستجو در وردپرس
ما گاهی اوقات در سایتمان نیاز داریم که یک جستجوگر حرفه ای داشته باشیم که به کمک آن کاربران ما بتوانند در سایت به بهترین نحو ممکن نیازهای خودشان را برطرف کنند. این اتفاق بیشتر در زمانی می افتد که طول عمر سایت ما بالا رفته باشد و تعداد مطلب های انباشته شده در سایت زیاد باشد و این به این معنی است که کاربران سایت شما فقط می توانند تعداد محدودی از مطالب شما را ببینند و در نتیجه تنها راه حلی که در این وضعیت باقی می ماند این است که شما یک جستجوگر در سایتتان داشته باشید که مخاطبان شما بتوانند با جستجو در آن به مقالاتی که می خواهند دسترسی داشته باشند. قطعا این کار باعث می شود که مخاطبین سایت شما رضایت بیشتری از سایت داشته باشند.
امروز ما میخواهیم در این آموزش وردپرس به شما افزونه ای را معرفی کنیم که هم ساده باشد و هم بتواند همه ی این کار ها را برای شما انجام دهد. این افزونه وردپرس بسیار ساده و کامل است و به سایت شما این امکان را می دهد که یک جستجوی ایجکسی کامل داشته باشد. پس با ادامه آموزش امروز با ما همراه باشید.
این افزونه ی وردپرس یک موتور جستجوگر حرفه ای برای وردپرس و سایت شماست. این قابلیت را به سایت شما می دهد که بتوانید یک باکس جستجوی پویا و ایجکسی زیبا که می توانید در آن انواع فیلتر های مورد نظرتان را تنظیم کنید داشته باشید. این فیلتر ها عبارتند از : دسته دلخواه و انواع پست دلخواه و …
برویم سراغ نصب و فعال سازی این افزونه. قدم اولی که باید بردارید این است که افزونه را در پنل وردپرس نصب و فعال کنید. بعد از اینکه این کار را کردید یک گزینه ی جدید در منوی پیشخوان وردپرستان اضافه میشود که اسمش Ajax Search Lite است. برای تنظیمات این افزونه میتوانید روی گزینه ی Ajax Search Lite کلیک کنید.
بعد از اینکه افزونه را نصب و فعال کردید کد کوتاه این افزونه را در صفحه و ساختار (template) موردنظرتان که می خواهید این جستجوگر در آن قرار بگیرد بگذارید. برای اینکه به این کد ها دسترسی داشته باشید روی گزینه ی Ajax Search Lite کلیک کنید. وقتی که این کار را کردید در بالای صفحه کد کوتاه جستجو و کد کوتاه ساخت را می بینید. برای مثال ما میخواهیم که برای صفحه ی خانه این جستجوگر را قرار دهیم برای اینکار کد کوتاه افزونه را در صفحه اصلی میگذاریم.
خب حالا برویم سراغ تنظیمات این افزونه:
این افزونه دارای پنج قسمت اصلی تنظیمات است که شامل قسمت اصلی آپشن های ورودی ، گزینه های تصویر ، گزینه های ظاهر ، تنظیمات طرح ها و پیشرفته است.
حال می خواهیم آپشن های ورودی را به شما بگوییم.
- Sources: شما میتوانید در این قسمت تنظیمات عمومی این افزونه را انجام دهید.
- زمینه : شما در قسمت زمینه می توانید ظاهر کلی و استایل جستجوگر را در سایتتان مشخص کنید.
حتی در ادامه شما می توانید جاهای مختلفی که می خواهید این افزونه در آن ها جستجو شود را مشخص کنید.
در این جستجوگر می توانید مشخص کنید که در چه فیلدهایی میخواهید عمل جستجو انجام شود. لازمه ی این کار این است که از قبل زمینه های دلخواه (custom field) را بشناسید.
Autocomplete & Suggestions
شما در این بخش این توانایی را دارید که تنظیمات قسمت پیشنهاد دهنده های خودکار این جستجوگر را انجام دهید. تنظیماتی مثل پیشنهاد دهنده گوگل و تعداد کاراکتر ها و … . فقط باید زبان پیشنهادات فارسی باشد.
حالا می خواهیم گزینه های تصویر را به شما معرفی کنیم.
در این بخش شما می توانید برای جستجو در مورد تصاویر تصمیم بگیرید. مهم ترین قسمت این بخش انتخاب منبع تصویر اولیه است. گزینه های دیگر را به ترتیب در پایین می بینید.
- تصویر شاخص : Featured Image
- محتوی پست : Post Content
- غیرفعال : Disabled
- فیلد دلخواه : Custom Field
- گلچین پست : Post Excerpt
- عکس پیش فرض : Default Image
- عکس صفحه : Screen Shot
حالا برویم سراغ گزینه های ظاهر:
این بخش برای این است که تنظیماتی که برای تنظیم ظاهر این جستجوگر و آپشن های مربوط به آن است را انجام دهید. شما میتوانید در این قسمت دسته ای که نمیخواهید در قسمت خروجی جستجو ها نمایش داده شود را در باکس سمت راست بگذارید و از قسمت نتایج که همان کادر نارنجی است حذفش کنید. در آخر کار می توانید متنی را که در عنوان خروجی این جستجو گر برای نمایش دسته هاست را که همان کادر قرمز است تنظیم کنید.
شما می توانید در این افزونه این جستجو گر را به گوگل آنالایتیک وصل کنید. برای انجام این کار می توانید به منوی پیشخوان وردپرس بروید و از آن جا به Ajax Search Lite بروید و سپس بر روی گزینه ی Analytics Integration کلیک کنید. برای انجام تجزیه و تحلیل اطلاعات جستجو در قسمت خروجی گوگل آنالایتیک سایت میتوانید کد کوتاه این بخش را به گوگل آنالایتیک سایت اضافه کنید. بعد از یک مدت در صفحه ی گوگل آنالایتیک سایتتان تجزیه و تحلیل خروجی این جستجو گر را می بینید.
دانلود افزونه Ajax Search Lite
خب دوستان یکی دیگر از آموزش های وردپرس هم به پایان رسید. در آموزش های بعد با قالب وردپرس جدید و پوسته وردپرس جدید در خدمت شما عزیزان هستیم.
منبع : بیگ تم ارائه دهنده قالب وردپرس وبلاگی – سئو وردپرس