سایت وردپرسی راه اندازی کرده اید و سرعت آن راضی نیستید؟ یکی از مشتریان گلایه میکرد که همه کاری برای بالا بردن سرعت لود وردپرس انجام داده اما تأثیری چندانی نداشته و گاهی بدتر هم می شود، راهکارهایی را به وی پیشنهاد کردیم و موفق شدند سرعت سایتشان را افزایش دهند. از آنجایی که ممکن این مشکل بسیاری از کاربران وردپرسی باشد، لازم دیدیم مطلبی در این خصوص منتشر نماییم. با ما همراه باشید با 5 روش طلایی بالا بردن سرعت لود وردپرس.
با زیاد شدن عناصر و پلاگین ها و غیره، هرچه امکانات سایت را افزایش دهیم خواهیم دید که سرعت بازشدن سایت نیز کاسته خواهد شد. طبق یک آمار متوجه شدیم که جدود 70 درصد بازدید کننده ها بیش از 5 ثانیه برای باز شدن صفحه یک سایت صبر نمی کنند. مگر آنکه سایت مذکور خدمات خاصی را ارائه کند که مشابهش پیدا نشود. اجازه بدهید یک به یک این 5 روش بالا بردن سرعت لود وردپرس را معرفی و بررسی کنیم.
1-میزبان مناسب تهیه کنید
اگر در زمینه سرور و نوع سیستم عامل اطلاعات ندارید، جای هیچ نگرانی نیست، و نیازی هم نیست این اطلاعات را داشته باشید. با کمی تحقیق مطمئناً هاست مناسبی برای سایتتان پیدا خواهید کرد.
اگر بخواهید برای تهیه یک هاست خوب، صرفاً به بزرگ بودن یک شرکت و تعداد مشتریان و تبلیغات رنگارنگش توجه کنید، باید بگوییم که سخت در اشتباهید. بسیاری از شرکتهای بزرگ هاستینگ هستند که بعد از گرفتن پول از مشتری، سرویس هایشان علیرغم وعده وعید هایی که داده بودند همخوانی ندارد. و ناچارید بعد از یک مدت قید پولتان را بزنید.
ما پیشنهاد میکنیم برای اینکه یکبار برای همیشه موفق به گرفتن هاست خوب شوید، با چند شرکت و فروشنده هاست صحبت کنید و حداقل یک هفته از آنها هاست را بصورت تست بگیرید. مطمئناً آنهایی که ریگی به کفششان نباشد و از کیفیت سرورها مطمئن باشند اینکار را بدون عذر و بهانه برای شما خواهند کرد.
در حال حاضر یکی از مؤلفه های مهم تهیه هاست، مجهز بودن سرورها به هاردهای SSD است. حتما این مورد را در هنگام خرید لحاظ نمایید.
2- تصاویر را بهینه سازی کنید.
میدانید که پس از آپلود یک عکس در وردپرس، سیستم بصورت خودکار آن را با اندازه های مختلف ایجاد و ذخیره خواهد کرد. و فضای زیادی از هاست را نیز اشغال میکند. بنابراین بهتر است ابتدا تشخیص دهید که تصویر مورد استفاده شما، در چه جاهایی از قالب سایت قرار میگیرد، سپس بزرگترین آن را در نظر گرفته و تصویرتان را قبل از آپلود به اندازه آن تغییر دهید.
در این صورت تصاویری که وردپرس ایجاد میکند نیز حجم کمتری خواهد داشت.
همچنین تکنیکهایی وجود دارد که میتوان تصاویر را بدون از دست رفتن کیفیت، فشرده سازی نمود و حجم آنرا تا حد قابل توجهی کم کرد. در مطالب آینده حتماً در این خصوص بحث خواهیم کرد.
3- استفاده از نسخه های کوچک شده فایلها
فایلهای قالب شما دارای کدهای php,Html,Css,js هستند، ممکن است محتوا و کدهای این فایلها فضاهای خالی زیادی داشته باشند که این امر هم باعث پایین آمدن سرعت لود میشود هم فشار مضاعفی به منابع سرور مانند رم و پردازنده وارد میکند.
لذا یکی از راههایی پیشنهادی و بسیار لازم بالابردن سرعت لود وردپرس اینست که این فضاهای خالی را در فایلها از بین ببرید. به اصطلاح آنها را minify کنید.
برای انجام اینکار سایتهای زیادی هستند که بصورت رایگان و آنلاین این کار را برایتان انجام میدهند بعنوان مثال در سایت مینی فایر کافیست محتوای فایل مورد نظرتان را در محل مشخص شده کپی و پیست کنید و دکمه minify را بزنید و در کسری از ثانیه نسخه کوچک شده آن را تحویل بگیرید.
البته افزونه هایی مانند Autoptimize یا مشابه آن نیز هستند که اینکار را برای شما انجام میدهند، اما هدف ما این است که با استفاده از روش های دستی اینکار را انجام دهیم. چرا که با نصب افزونه ها بیشتر شما بار دیگری نیز روی دوش سایت گذاشته اید.
4- سرعت لود وردپرس با الویت بندی لود فایلها
بصورت پیشفرض بسیاری از فایلهای js و css در قسمت هدر قالب قرار دارند، که خود باعث کندی سایت میشود. اگر خواهان بالابردن سرعت لود وردپرس هستید پیشنهاد میکنیم فایل header.php را باز کنید و کدهایی که مربوط به فراخوانی کتابخانه های جاوا هستند را به فایل footer.php انتقال دهید.
در اینصورت ابتدا محتوای سایت لود شده سپس جزئیات آن فراخوانی خواهد شد.
5- از سرویس CDN بهره ببرید
سی دی ان که مخفف کلمه Content Delivery Network میباشد به سرویسهایی گفته میشود که بعد از اتصال به سایت شما، در هربار لود شدن سایت شما توسط کاربر، کلیه تصاویر و فایلهایی را که مشخص میکنید ارسال و بارگزاری میکنند.
به زبان ساده، مانند اینست که شما دو سرور مجزا داشته باشید که در یکی فقط نوشته های سایت شما قرار میگیرد و در دیگری تصاویر و فایلهای جاوا اسکریپت و غیره… لذا از آنجایی که سرعت سرویس دهندگان CDN بسیار بالاست، باعث میشود بخش اعظمی از پردازشهای سایت شما کم شود و بدین صورت سرعت لود سایت بالا برود.
از معروفترین سرویس دهندگان CDN میتوان MaxCDN را نام برد اما تمامی پلن های موجودشان پولی است. با یک جستجوی کوچک در اینترنت حتماً سرویس دهندگان رایگان را نیز خواهید یافت.