آنالیز سایت یکی از مهمترین و بهترین راه های پی بردن به تشخیص علاقه مندی کاربران و بازدیدکنندگان به مطالب منتشر شده است. اینکه بدانید چه کسی از کجا و چه زمانی با جستجوی چه کلمه یا از چه طریقی به سایت شما مراجعه کرده است کمک بسیار زیادی به نحوه ارائه مطالب یا خدمات شما خواهد کرد. امارگیرها را می توان به دو دسته اصلی تقسیم نموده. آمارگیرهای خارجی (اکسترنال) و آمارگیرهای داخلی (اینترنال)، بعنوان مثال سرویس وبگذر یک آمارگیر خارجی محسوب میشود و نصب افزونه در وردپرس یک آمارگیر داخلی محسوب میگردد. که البته آمارگیر وردپرس نیز به دو دسته تقسیم می شوند. زیرا بعضی از این افزونه ها صرفاً نقش واسطه را بازی میکنند و سایت را به سرور دیگری جهت آنالیز و جمع آوری آمار متصل میکنند.
از آمارگیرهای خارجی میتوان به وب گذر، های استیت، گوگل آنالیتیک و از این قبیل نام برد که با یک جستجوی ساده تعداد زیادی از این آمار گیرها را پیدا و استفاده نمود.
از مزایای آمارگیرهای خارجی میتوان عدم اشغال فضای دیتابیس جهت ذخیره آمار اشاره کرد.
اما از معایب آن نیز ارسال پکتها و ریکویست ها (درخواست ها) از سمت سرور است که یک امتیاز منفی برای سایت محسوب میگردد.
از آمارگیرهای برتر داخلی به جرأت میتوان آمارگیر وردپرس WP-Statistics را نام برد که یکی از برنامه نویسان خوب ایرانی با نام آقای مصطفی صوفی تهیه و ارائه شده است.
این افزونه آمارگیر که تقریباً تمام نیازهای یک وبمستر را برطرف خواهد کرد دارای قابلیتهای زیر است:
نمایش دقیق آمار
نمایش لینک ورودی بازدید کننده
نمایش ورودی موتورهای جستجو
نمایش کشور و آی پی بازدید کننده
امکان نمایش مکان دقیق کاربر روی نقشه
امکان معرفی رباتها جهت نادیده گرفتن آنها
امکان ارسال ایمیل گزارشات بازدید
امکان ایجاد ابزارک جهت نمایش آمار در سایت
و دهها قابلیت دیگر….
پس از نصب آمارگیر WP-Statistics به بخش تنظیمات آن رفته و تنها دو زبانه را باید تنظیم کنید تا آمار دقیقتری به دست آورید.
زبانه عمومی: فعال کردن آمارگیر، و تنظیم زمان برای تشخیص بازدید کننده که بصورت پیشفرض روی 30 ثانیه یکبار است اگر سرور قوی دارید بهتر است آنرا روی 15 ثانیه یا کمتر تنظیم کنید.
زبانه دیگر: که در این بخش جهت دریافت و فعالسازی آی پی کشورها، لیست رباتها و لیست هرزنامه یا اسپم، گزینه های مربوطه را تیکدار نمایید.
از مزایای این آمارگیر وردپرس حجم کم و سرعت و دقت بالای آن در تشخیص دقیق ورودی های سایت، و عدم ارسال درخواست های مکرر به سرورهای دیگر میباشد.
و از معایب آن اشغال فضایی در دیتابیس جهت ذخیره سازی گزارشات و مشخصات کشورها ست.
افزونه دیگری که ارزش امتحان کردن را دارد، استفاده از جت پک وردپرس است، این افزونه خود شامل افزونه های داخلی بسیار پرکاربردی میباشد که تقریبا 70 درصد نیازهای شما را در موارد مختلف برطرف خواهد کرد. یکی از افزونه های مربوط به جت آمارگیر نسبتاً کامل وردپرس است که در آن گنجانده شده. این آمارگیر را میتوان یک آمارگیر دو طرفه یعنی نیمه اینترنال و نیمه اکسترنال نام برد. قابلیتهای فراوان آن مشابه آمارگیر WP-statistics میباشد.
اما مزیت مهم آن ذخیره سازی کلیه گزارشات و غیره بر روی سرورهای WordPress.com است و برای دیتابیس شما مزاحمتی ایجاد نخواهد کرد.
و از معایب آن افزونه اصلی جت پک است که تقریبا حجم زیادی دارد و باگهای متعددی در آن گزارش شده است.