اگر از آندسته از کاربرانی هستید که تمایل دارید بدون اجبار به تغییر قالب سایت، امکانات دلخواه خودتان را به قالب اضافه کنید این مطلب به کار شما خواهد آمد. در وردپرس و از نسخه های قدیمی تر آن تا کنون بخشی با عنوان زمینه دلخواه همیشه به چشم میخورد. شاید خیلی ها متوجه کاربرد این بخش نشده باشند و خیلی ها هم نتوانستند آنگونه که باید از آن استفاده کنند. در این مطلب در خصوص استفاده از زمینه دلخواه در وردپرس صحبت خواهیم کرد.
با استفاده از زمینه دلخواه شما میتوانید بخشهای جدیدی در قالب خود ایجاد نموده و از آن استفاده های گوناگونی ببرید. برای استفاده از این قابلیت دو راه وجود دارد، یکی استفاده از افزونه مخصوص به این کار و راه دیگر آن ایجاد دستی زمینه دلخواه در وردپرس است که اندکی به دانش کدنویسی نیاز دارد. همچنین روش استفاده از افزونه را نیز در پستهای آینده خواهیم گفت.
اجازه بدهید ابتدا روش دستی ایجاد زمینه دلخواه را توضیح دهیم
برای شروع ابتدا باید انتخاب کنید که در کجای قالب میخواهید امکانی جدید اضافه نمایید.
اگر در صفحه آغازین جایی که خلاصه پستها نشان داده میشود در نظر دارید بخش جدیدی اضافه کنید پس با فایل index.php قالب سر و کار خواهید داشت
اگر در صفحه تک نوشته میخواهید بخش جدیدی ایجاد کنید با فایل single.php و اگر در برگه ها نیاز به استفاده از زمینه دلخواه دارید میبایست با فایل page.php کار کنید.
توجه: زمینه دلخواه تنها جایی به کار شما خواهد آمد که برای درج محتوا در آن قسمت، ادیتوری وجود داشته و وردپرس استفاده از آن را مجاز بداند. مواردی که در بالا درج کردیم جزو مکانهای قابل استفاده در وردپرس برای زمینه های دلخواه هستند.
بسیار خب، فرض کنیم یک سایت دانلود نرم افزار دارید و می خواهید یک جعبه اطلاعات دانلود در زیر هر پست ایجاد نمایید.
پس ابتدا فایل single.php قالب را باز کرده و جای مورد نظرتان را بیابید. سخت نیست فقط کمی نیاز به دقت و خواندن کدها دارد تا متوجه شوید که کجای این فایل برای انجام آن مناسب است. اجازه بدهید یک کد نمونه برای شما قرار دهیم.
<?php get_header(); ?>
<div id="contentwrapper">
<div id="content">
<?php if (have_posts()) : while (have_posts()) : the_post(); ?>
<div class="post" id="post-<?php the_ID(); ?>">
<div class="entry">
<h1 class="entry-title"><span><?php the_title(); ?></span></h1>
<?php the_content(); ?>
// مکان مناسب برای نوشتن کدهای زمینه دلخواه
<?php comments_template(); ?>
</div>
</div>
<?php endwhile; else: ?>
<p>Sorry, no posts matched your criteria.</p>
<?php endif; ?>
</div>
<?php get_sidebar(); ?>
</div>
<?php get_footer(); ?>
در کدهای بالا اگر دقت کنید ما انتهای جایی را که مطلب به پایان میرسد را انتخاب کردیم
حال باید بنا به نیازتان کمی سلیقه ای عمل کنید. بعنوان مثال فرضا میخواهید کادری وجود داشته باشد که که لینکها در این کادر نشان داده شوند. پس برای اینکار با استفاده از تگ div یک بخش جدید در قالب به کدهای خود اختصاص میدهیم و سپس یک کلاس نیز برای آن در نظر میگیریم مانند زیر: (ایجاد کلاس بخاطر آن است که بعداً بتوانید رنگ و لعاب دلخواهتان را به آن بخش نسبت دهید)
<div class="dlbox">
// محل درج کدهای زمینه دلخواه
</div>
حال میبایست کد مورد نظرتان را بجای جمله فارسی که در بالا نوشیتم قرار دهید. در این مثال ما میخواهیم سه کد ایجاد کنیم بشرح زیر:
حجم برنامه:
نسخه برنامه:
لینک دانلود:
این کدها بسیار آسان و قابل فهم هستند لذا با کمی دقت میتوانید هر تعداد که خواستید به فیلدهای مورد نیازتان اضافه کنید.
منتظر ادامه آموزش در پست بعدی باشید.