اغلب افراد مبتدی زمانی که می خواهند یک قالب برای سایت خود در وردپرس انتخاب کنند دچار اضطراب می شوند زیرا امروزه تنوع قالب های وردپرس بسیار زیاد شده و یافتن قالب مناسب برای هر فردی دشوارتر از قبل شده است. شاید برای شما این سوال پیش بیاید که معیار یک قالب خوب از میان هزاران قالب رایگان و یا پولی چیست. در این مقاله ما به شما چند نکته برای انتخاب قالب وردپرس مناسب برای سایت شما را ارائه خواهیم داد تا بتوانید با اطمینان بیشتر قالبی مناسب برای کسب و کار خود را بیابید.
چرا باید به انتخاب قالب مناسب برای سایت خود توجه ویژه ای داشته باشیم؟
از آن جایی که از وردپرس برای ایجاد انواع سایت استفاده می شود، قالب های بسیار متنوعی برای انواع سایت ها و کسب و کارها در وردپرس وجود دارد. قالبی که شما برای سایت خود استفاده می کنید باید برای محتوای تولیدی سایت شما مناسب باشد. به عنوان مثال اگر شما یک سایت خبری دارید ممکن است قالب مناسب برای شما قالبی باشد که خوانایی مطالب را افزایش دهد.
اغلب قالب های وردپرس دارای قابلیت ها و امکانات بسیار زیادی هستند که شما به دلخواه خود می توانید آن ها را تنظیم و استفاده کنید. به خاطر داشته باشید که اگر قالبی به درستی کد نویسی نشده باشد باعث می شود که شما قادر نباشید تنظیمات را به دلخواه خود تغییر دهید، همچنین امکان استفاده از افزونه ها هم در بعضی مواقع غیرممکن می کند. در چنین مواقعی شما باید قالب سایت خود را تغییر دهید یا از یک توسعه دهنده ی وب کمک بخواهید تا آن قالب را اصلاح کند. اما در هر دو راه شما متحمل هزینه خواهید بود.
از طرفی دیگر برخی از قالب هایی که ظاهری بسیار عالی و بی نقص دارند ممکن است سرعت سایت شما را کند کنند و این موضوع باعث بروز مشکلات بسیاری می شود. مسلماً برای هیچ فردی ورود به سایت هایی که کند هستند خوشاند نیست و در نتیجه گوگل رتبه بندی شما را کاهش داده و فقط به سایت هایی رتبه بالا می دهد که دارای سرعت بهتری باشند.
قالب مورد استفاده شما در وردپرس نشان دهنده ظاهر سایت شما است و نقش بسیار مهمی دارد. در این قسمت ما به شما نکاتی را معرفی می کنیم تا در انتخاب قالب وردپرس سایت خود بهتر عمل کنید.
-
به دنبال سادگی باشید
اغلب قالب های وردپرسی از رنگ ها ، انیمیشن ها و… به میزان زیادی استفاده می کنند و ممکن است در برخی مواقع فقط تعدادی از آن ها را نیاز داشته باشید. به دنبال قالبی باشید که به شما برای رسیدن به هدفتان کمک کند. یک قالب مناسب باید بدون نیاز به استفاده از هر گونه افزونه و در نهایت سادگی زیبا به نظر برسد.
در نظر داشته باشید قالبی مناسب است که در آن ساختار خیلی پیچیده ای به کار رفته نشده باشد زیرا هدف از داشتن یک سایت کمک کردن به کاربران برای یافتن اطلاعات مورد نیازشان است و در عین حال صاحبان کسب و کار هم از آن سود ببرند و به هدف خود برسند.
اگر یک قالب زیبا و عالی به نظر می رسد اما به شما در کسب و کار جدیدتان کمکی نمی کند و یا دنبال کننده ای را به سایت شما جذب نمی کند احتمالاً آن قالب برای سایت شما مناسب نیست.
-
واکنش گرا بودن
قالب های واکنش گرا سایت ها را به گونه ای تنظیم می کنند که در تمامی دستگاه ها با اندازه های مختلف ظاهری زیبا و یکسان داشته باشند. تعداد بسیار زیادی از بازدیدکنندگان سایت شما افرادی هستند که از گوشی های تلفن همراه و وسیله های قابل حمل استفاده می کنند. موتور جستجوی گوگل معمولا به سایت هایی که از لحاظ ظاهری برای افرادی که از گوشی های همراه استفاده می کنند، کاربر پسندتر هستند رتبه بالاتری می دهد.
بنابراین شما باید برای انتخاب قالب وردپرس اطمینان حاصل کنید که قالب سایتتان برای تمامی دستگاه ها ظاهری مناسب داشته باشد. البته اندازه ی اغلب قالب ها را می توان تنظیم کرد اما برخی از فروشندگان قالب هایی را به فروش می رسانند که ابعاد و اندازه ها ثابت هستند و نمی توان آن ها را تغییر داد.
اگر می خواهید خودتان ابعاد قالب خود را در دستگاه های مختلف بررسی کنید راه کارهایی وجود دارد. کافی است که صفحه مرورگر خود را به اندازه ها و ابعاد مختف تبدیل کنید. با این کار صفحه مرورگر شما با توجه به اندازه ی که شما تبدیل کرده اید تغییر می کند و اگر قالب شما قالبی مناسبی باشد طرح و ظاهر سایت را با اندازه مروگر ها در دستگاه های مختلف تنطیم خواهد کرد.
راه دیگر این است که آدرس سایت خود را کپی کرده و در قسمت جستجوی سایت “Google Mobile Friendly Test Page” قرار دهید . با استفاده از این سایت شما می توانید از ظاهر سایت خود اطمینان حاصل کنید. این سایت به شما هشدارهایی درباره اندازه و ابعاد متن ، ابعاد صفحه و…. به شما خواهد داد و شما با رفع آن ها می توانید سایت خود را کاربرپسندتر کنید
-
سازگاری مرورگرها
کاربران از مرورگارهای مختلفی استفاده می کنند و ممکن است قالب شما در مرورگر شما ظاهری عالی و بی نقص داشته باشد اما در مرورگر های دیگر دچار مشکل شود و عالی و بی نقص به نظر نرسد.
اغلب توسعه دهنده گان قالب های وردپرس با ابزارهای بسیار پیشرفته سازگاری قالب ها را با مروگر های مختلف بررسی می نمایند و معمولا این موضوع را به شما اطلاع می دهند اما اگر این کار را انجام ندادند، شما خودتان با مرورگر های مختلف مانندGoogle ، Firefox، Explorer و… سایت خود را امتحان کنید و از سازگاری آن با مرورگر های مختلف اطمینان حاصل نمایید.
-
افزونه های پشتیبانی شده
شما زمانی از وردپرس می توانید نهایت استفاده را ببرید که افزونه ها را به آن اضافه کنید زیرا با استفاده از افزونه ها شما به راحتی هر کاری که بخواهید را می توانید انجام دهید. تعداد بسیار زیادی از افزونه ها برای وردپرس وجود دارند اما برخی از آن ها مانند افزونه فرم ساز برای هر سایتی ضروری هستند و بهتر است از آن ها استفاده کنید.
در نتیجه با توجه به اهمیت افزونه ها، در انتخاب قالب وردپرس ، قالبی برای شما مناسب است که از تمامی افزونه ها پشتیبانی کند و با آن ها سازگاری داشته باشد و بهتر است پیش از خرید قالب موردنظر خود به این موضوع هم توجه کنید.
-
قابلیت ترجمه و چند زبانه بودن
تعداد بسیار زیادی از سایت های وردپرسی به زبان انگلیسی نیستند و در آینده ممکن است که شما بخواهید کسب و کار خود را در خارج کشور نیز توسعه دهید و باید سایتی داشته باشید که از زبان انگلیسی و دیگر زبان ها هم پشتیبانی کند. بنابراین قالبی را انتخاب کنید که از تمامی زبان ها پشتیبانی کند و قابلیت ترجمه شدن به یک زبان دیگر را داشته باشند. همچنین می توانید از افزونه های چند زبانه کردن استفاده کنید.
-
صفحه ساز و یا page builder
افزونه های صفحه ساز افزونه های وردپرسی هستند که امکان اضافه کردن طرح های متفاوت را با استفاده از کشیدن و رها کردن (drag and drop) و بدون نیاز به دانش کدنویسی به شما خواهد داد. برخی از سایت های وردپرسی پیش از آن که شما آن را خریداری کنید این افزونه را برای شما نصب میکنند و برخی از آن ها فقط توسط توسعه دهنده سایت قابل استفاده است.
اما در نظر داشته باشید زمانی که خواستید قالب فعلیتان را تغییر دهید ممکن است صفحاتی که با قالب قبلی خود تنظیم کرده بودید دچار مشکل شوند و به هم ریخته به نظر برسند.
برای انتخاب قالبی مناسب بهتر است قالب هایی که از این افزونه استفاده می کنند را خریداری کنید . همچنین می توانید این قبیل افزونه ها را به صورت جداگانه خریداری کنید و با قالب های دیگر آن ها را استفاده کنید.
-
پشتیبانی آنلاین در مواقعی که برای شما مشکل پیش می آید.
اگرچه برخی از قالب های وردپرسی رایگان خدماتی برای کاربران ارائه می دهند اما اکثریت آن ها هیچ تضمینی برای نحوه کارکردشان وجود ندارد و پشتیبانی نمی شوند.
بنابراین اگر برای قالب سایت شما مشکلی پیش بیاید و دچار اختلال شود خودتان باید آن را رفع کنید و یا هزینه ای را به یک فرد توسعه دهنده پرداخت کنید تا او مشکل شما را برطرف کند.
بنابراین پیش از خرید و انتخاب قالب وردپرس برای سایت خود از خدمات پس از فروش و پشتیبانی ها اطمینان حاصل کنید.
-
سئو پذیر بودن
قالب های وردپرسی شما نقش بسیار بزرگی را در ظاهر سایت شما ایفا می کند . هر چه سایت شما زیباتر وکاربر پسندتر باشد عملکرد شما نیز در موتورهای جستجو بهتر می شود. برای افراد مبتدی شاید تشخیص سئو پذیر بودن و بهینه بودن محتوا کار راحتی نباشد به همین خاطر اغلب توسعه دهندگان شما را در رابطه با این موضوع راهنمایی کرده و خدماتی ارائه می دهند. پس در انتخاب قالب وردپرس به سازگاری آن با سئو توجه کنید.
-
رتبه بندی ، نقدها و نظرات
یک راه دیگر برای انتخاب قالب وردپرس دیدگاه ها و نظرات کاربران است. شما با استفاده از دیدگاه ها و نظرات افرادی که از آن قالب قبلاً استفاده کرده اند قادر خواهید بود که کیفیت قالب مورنظر خود را بررسی و تشخیص دهید.
در اغلب سایت ها حتی سایت هایی که قالب های رایگان ارائه می دهند می توانید به قسمت نظرات که حاوی اطلاعات مهمی در رابطه با آن قالب ها هستند مراجعه کرده و رتبه بندی آن قالب را بررسی کنید و انتخابی بهتر داشته باشید. البته این را به خاطر داشته باشید که تمامی محصولات ممکن است تعدادی دیدگاه منفی برای آن ها وجود داشته باشد اما در صورتی که تعداد آن ها بسیار کم باشد بهتر است به آن ها توجه نکنید.
در نهایت در این بخش ما به شما تعدادی قالب پیشنهاد می کنیم که بسیار کاربردی هستند و تمامی آن ها از پشتیبانی و گارانتی برخوردار هستند:
اگر می خواهید بدانید سایت های وردپرسی از چه قالبی استفاده می کنند مقاله ما در این زمینه را مطالعه کنید.
چگونه یک قالب را در وردپرس نصب کنیم؟
نصب یک قالب وردپرس بسیار ساده است کافی است بعد از انتخاب قالب وردپرس فایل فشرده شده ی قالب موردنظر خود را دانلود کنید. سپس در پنل ادمین به قسمت نمایش<< پوسته ها رفته و بر روی آن کلیک کنید .
در قسمت بالای صفحه باز شده گزینه ی ” افزودن پوسته” را انتخاب کنید.
در مرحله بعد گزینه “بارگزاری پوسته” را انتخاب کنید و می توانید فایل فشرده شده ی قالب موردنظرتان را انتخاب کرده و روی گزینه نصب کلیک کنید. در این مرحله وردپرس شروع به نصب آن قالب می کند و پیام موفقیت برای شما به نمایش در می آید.
در صورتی که قصد دارید قالب موردنظر خود را به صورت آزمایشی روی سایت خود قرار دهید گزینه “پیش نمایش زنده” را انتخاب کنید تا قالب فعال نشود اما به خاطر داشته باشید که برای استفاده از آن لازم است که آن را فعال کنید.
چگونه قالب های سایت را به گونه ای تغییر دهیم که اختلالی پیش نیاید؟
در سایت های وردپرسی جدید شما به راحتی قادر خواهید بود که قالب موردنظر خود را انتخاب کرده و روی وب سایت خود نصب و فعال کنید. اما برای تغییر قالب خود در وردپرس به گونه ای که هیچ آسیبی به عملکرد سایت نزند و به آن توجه ویژه ای داشته باشید. در برخی مواقع ممکن است تنظیمات تغییر کنند و یا قالب جدید با تنظیمات شما سازگاری نکنند.
امیدواریم که این مقاله به شما در انتخاب قالب وردپرس مناسب کمک کرده باشد و شما با استفاده از تمامی نکات ذکر شده قالبی مناسب را انتخاب کرده باشید.