وردپرس یک سیستم مدیریت محتوای منبع آزاد است که از روزهایی که به عنوان بستر وبلاگ نویسی استفاده میشد، فاصله زیادی گرفته است. طبق گزارش W3Techs، وردپرس بیش از ۳۰٪ وب را تامین میکند.اگر میخواهید سایت وردپرسی خود را راه بندازید لازم است تا مواردی را برای شروع یاد بگیرید. ما در این مقاله به آموزش کار با وردپرس می پردازیم.
بیایید آموزش کار با وردپرس را با نصب وردپرس شروع کنیم:
نصب گام به گام وردپرس
نصب وردپرس در سیستم عامل مدیریت وردپرس ما با ورود به صفحه کنترل تان شروع میشود. هنگام ثبت نام می بایستی محل لاگین مدیریت خودتان را دریافت میکردید. اگر فاقد این مورد هستید با تیم پشتیبانی تماس بگیرید.
سپس بر روی گزینه “ایجاد سایت جدید” در گوشه سمت راست بالای پنل مدیریت خود کلیک کنید.
در مرحله بعد، باید نام سایت خود را انتخاب کرده و ایمیلی برای سایت تان انتخاب کنید تا کاربر سرپرستی داشته باشید.
در زیر این نوشته میتوانید سایتی را که من برای عکس های خانوادگی ایجاد کرده ام را ببینید.
همچنین باید ایمیل با نام کاربری و رمز ورود جدید خود که سیستم برای تان ارسال کرده داشته باشید. برای دسترسی به بخش مدیریت وردپرس سایت خود باید از این اطلاعات در آموزش کار با وردپرس استفاده کنید.
اکنون که نصب وردپرس به پایان رسیده است، وقت آن است که به سراغ پیدا کردن یک موضوع و یافتن پلاگین هایی برای بهبود عملکرد وردپرس خود بروید.
یافتن قالب وردپرس
در حالی که وردپرس به طور کلی یک قالب شروع متناسب برای اکثر سایت ها فراهم میکند، همیشه آن قالب برای هر کاربری مناسب نیست. خوشبختانه وردپرس این امکان را به شما میدهد که مستقیما از طریق رابط کاربری آن قالب های مختلفی را پیدا کرده و آزمایش کنید.
به Appearance>>Themes بروید و Add New را از بالای صفحه انتخاب کنید.
از آنجا میتوانید به قالب های برجسته فعلی نگاهی بیاندازید و یا از طریق کادر جستجو قالب متناسب با نیازهای تان را پیدا کنید. اگر برای مثال شما به دنبال قالب مناسب عکاسی هستید میتوانید عکاسی را جستجو کنید، و به این ترتیب قالب هایی که در آن سیستم عامل ها برچسب گذاری شده اند به عنوان گزینه هایی برای انتخاب به شما نشان داده میشوند.
هنگامی که تصویر یک قالب را دوست دارید، روی آن کلیک کنید تا پیش نمایش بیشتری از موضوع داشته باشید. هنگامی که قالبی را که فکر میکنید برای سایت شما مناسب است را انتخاب کردید، روی گزینه “نصب” در گوشه بالا سمت چپ پیش نمایش قالب کلیک کنید.
پس از کلیک روی “نصب” قالب، چند ثانیه طول میکشد تا نصب شود و سپس همان گزینه “فعال سازی” را نشان میدهد. برای فعال کردن قالب برای سایت تان، روی این دکمه کلیک کنید.
اکنون که قالب مورد نظرتان را فعال کرده اید، به بخش منوی اصلی قالب ها در مدیریت وردپرس تان بازگردانده میشوید. از اینجا میتوانید با استفاده از گزینه های داخلی ارائه شده به سفارشی کردن قالب خود بپردازید. بسیاری از قالب ها دارای تنضیمات سفارشی هستند که از طریق WP Customizer قابل دسترسی هستند و دکمه ای مستقیما در صفحه اصلی قالب قرار میدهند تا شما را به گزینه های سفارشی سازی موجود هدایت کند.
اگر نمی خواهید از قالب های مخزن وردپرس استفاده کنید و به عنوان مثال میخواهید از قالب های فارسی استفاده کنید باید آن ها را از سایت های فارسی معتبر مانند ژاکت تهیه کنید. سپس اقدام به نصب ان ها کنید. برای انتخاب قالب وردپرس مناسب وب سایتتان مقاله ما در این زمینه را مطالعه کنید.
برای نصب این قالب ها باید به صورت زیر عمل کنید:
نصب قالب از طریق پنل مدیریت وردپرس
دقت کنید که در این روش نصب قالب در آموزش کار با وردپرس فایل قالب شما حتما باید با فرمت “Zip” باشد.
برای نصب قالب ابتیدا وارد پنل مدیریت وردپرس شوید و از سمت راست بر روی منوی نمایش رفته و پوسته ها را انتخاب کنید.
سپس روی گزینه “افزودن پوسته تازه” کلیک کنید و در صفحه یعد بر روی “بارگزاری پوسته کلیک کنید.
بعد از کلیک بر روی گزینه گفته شده در صفحه جدید بر روی “Browse” کلیک کنید و فایل قالب خود را با فرمت زیپ انتخاب کنید
خب حالا با کلیک بر روی نصب، قالب وردپرس شما به راحتی نصب می شود و میتوانید ان را فعال کرده و از آن استفاده کنید.
پیدا کردن افزونه ها (پلاگین ها)
درحالی که یک قالب از ظاهر بصری سایت شما مراقبت میکند، احتمالا شما هنوز هم میخواهید تا گزینه ای برای بهبود عملکرد سایت تان به آن اضافه کنید. باز هم ، وردپرس پلاگین/افزونه های زیادی را به این منظور پوشش میدهد. برای یافتن افزونه های رایگان برای سایت خود به افزونه ها>> افزودن موارد جدید بروید.
دقیقا مانند منوی قالب ها، ابتدا تعدادی از افزونه های توصیه شده و برجسته را مشاهده خواهید کرد. اگر در همان جا آنچه را میخواهید مشاهده نمیکنید، میتوانید افزونه های جدیدی جستجو کنید. برای اینکار از کادر جستجو موجود در گوشه سمت راست بالای قسمت مدیریت افزونه ها استفاده کنید. هنگامی که افزونه مورد نظرتان را پیدا کردید، روی گزینه “اکنون نصب شود” کلیک کنید.
چند ثانیه پس از کلیک بر روی “اکنون نصب شود” گزینه به “فعال سازی” تغییر میکند. برای فعال سازی افزونه روی این گزینه کلیک کنید. پس از آن اکثر افزونه ها شما را به قسمت اصلی افزونه ها در سایت تان میبرند.
برخی افزونه ها، مانند افزونه eform، شما را به صفحه پیکربندی میبرد تا به شما در تنظیمات کمک کند. در این حالت، ای فرم به شما کمک میکند تا اولین فرم خود را تنظیم کنید.
شروع به نوشتن محتوای جدید
قبل از ان که شروع به نوشتن محتوای جدید در سایت وردپریسی خود کنید لازم است تا محتوا یپیشفرض وردپرس را پاک کنید.
پس از ان سایت شما دیگر محتوایی ندارد و باید چندیم برگه در آن ایجاد کنید تا بتوانید اولین محتوای سایت خود را بنویسید.
بهتر است قبل از شروع، برای مقالات سایت خود دسته بندی هایی را در نطر بگیرید و ابتدا این دسته بندی ها را ایجاد کنید و سپس برای آن دسته ها مطلب بنویسیدو در این صورت مطالب شما انسجام بیشتری خواهد داشت و مرتبط تر خواهد بود.
برای این کار از طریق بخش نوشته ها » دسته ها می توانید چند دسته بندی برای سایت خود ایجاد کنید.
در این بخش سه فیلد خواهید دید:
نام : همان اسم دسته یا عنوان دسته شماست
نامک : همان لینک دسته است که می تواند با نام دسته یکی باشد
مادر دسته : می تونید از این قسمت دسته های مادر و فرزند بسازید. مثلا دسته مادر، مقاله ها باشد و دسته فرزند، آموزش وردپرس.
حال برای نوشتن محتوا می توانید وارد بخش نوشته ها » افزودن نوشته شده و مطلب جدیدی را بنویسید.
در این قسمت که ویرایشگر وردپرس نام دارد می توانید نوشته جدیدی را برای سایت خود بنویسید، کادر بالای صفحه جای عنوان مقاله است و در پایین متن اصلی مقاله را قرارا می دهید و تغییرات لازم را روی آن اعمال کنید. برای این تغییرات می توانید از افزونه های مختلف وردپرس استفاده کنید که هرکدام از آن ها منو هایی را به پیشخوان وردپرس شما اضافه می کنند.
از طریق بخش دسته ها در سمت چپ صفحه می توانید برای مقاله تان دسته بندی انتخاب کنید تا در دسته ی مربوط به خود نمایش داده شود. و پس از اتمام کار روی دکمه انتشار کلیک کنید.
تبریک می گوییم شما اولین مقاله خود را در وردپرس منتشر کردید.
در پایان آموزش کار با وردپرس ، هر سیستم مدیریت محتوایی را که انتخاب می کنید باید مطمئن شوید تا به درستی کار کند و به موفقیت تجارت شما در حوزه صنعت تان بیانجامد. هدف ما در این جا پا فراتر از انتظار مشتریان گذاشتن است.