در صورتی که قصد دارید یک فروشگاه اینترنتی راه اندازی کنید، به احتمال زیاد به یک فروشگاه ساز هم نیاز دارید. اما فروشگاه ساز چیست و چه کاربردهایی دارد؟
فروشگاه ساز چیست؟
فروشگاه ساز به ابزاری گفته می شود که به صورت اختصاصی برای راه اندازی کسب و کار آنلاین طراحی شده است و با استفاده از آن ها می توانید کالاهای فیزیکی، محصولات دیجیتالی و خدمات آنلاین یا آفلاین را به فروش برسانید. حتی می توانید با استفاده از این ابزار، رویدادهای مختلف را رزرو کنید و یا بلیط آن ها را بفروشید.
فروشگاه سازها تمامی کارهایی که باید برای مدیریت فروشگاه خودتان انجام دهید را به صورت آنلاین و یکپارچه عرضه می کنند. برای مثال می توانید از آن ها برای مدیریت موجودی، حذف و اضافه کردن محصولات، بررسی پرداختی ها، مشاهده سفارشات ثبت شده و… استفاده نمایید. در واقع تمامی امکاناتی را که برای مدیریت فروشگاه آنلاین خودتان نیاز دارید را می توانید در یک فروشگاه ساز به صورت یکجا داشته باشید.
یکی دیگر از ویژگی های فروشگاه سازها این است که برای استفاده از آن ها به هیچگونه دانش فنی نیاز ندارید و حتی مبتدی ترین افراد هم می توانند از آن ها استفاده کنند. امکان اتصال فروشگاه ساز به سیستم های دیگر مثل درگاه های پرداخت، سیستم های مدیریت محتوا، سیستم های بازاریابی ایمیلی و شبکه های اجتماعی نیز یکی دیگر از قابلیت هایی است که فروشگاه سازها را به یک گزینه محبوب برای خیلی از افراد تبدیل کرده است.
البته با وجود تعداد زیاد فروشگاه سازهایی که به بازار عرضه شده اند، ممکن است انتخاب گزینه مناسب کار سختی باشد. هر کسب و کاری هم به قابلیت های متنوعی نیاز دارد که ممکن است در تمامی گزینه ها وجود نداشته باشد. به همین خاطر قصد داریم در ادامه برخی از محبوب ترین سرویس های فروشگاه ساز را با هم مقایسه کنیم تا شما بتوانید بهترین گزینه را برای کسب و کار خودتان انتخاب کنید. با ما همراه باشید:
قبل از هرچیز اجازه دهید که با انواع مختلف فروشگاه ساز آشنا شویم. به صورت کلی نرم افزارهای فروشگاه ساز بسته به روش پیاده سازی در دو دسته بندی مختلف قرار می گیرند:
- فروشگاه ساز محلی: این نوع فروشگاه ساز روی سرور نصب می شود و تمامی عملیات مربوط به آن را خود شما انجام خواهید داد. این فروشگاه ساز آزادی عمل بسیار زیادی در اختیار شما قرار می دهد، اما برای اعمال برخی تغییرات ممکن است به مقداری دانش فنی نیاز داشته باشید.
- فروشگاه ساز ابری: در این حالت مدیریت فروشگاه ساز برعهده شما نیست و تمامی خدمات مربوط به آن توسط شرکت ثالث انجام می شود. این نرم افزارها روز به روز در حال رشد هستند و دلیل آن هم راحتی بیشتری است که ارائه می کنند. البته برای استفاده از فروشگاه ساز های ابری باید هزینه آن ها را به صورت ماهیانه یا سالیانه پرداخت نمایید.
محبوب ترین فروشگاه سازهایی که امروزه در ایران مورد استفاده قرار می گیرند، به شرح زیر هستند:
محبوب ترین فروشگاه سازها
۱- Shopify
شاپیفای محبوب تری فروشگاه ساز برای کسب و کارهای کوچک و استارتاپ هایی به شمار می رود که می خواهند خیلی سریع و با کمترین هزینه شروع به کار کنند. این ابزار به صورت یکپارچه تمامی کانال های فروش شما را به هم متصل می کند و می توانید تمامی خدمات خود را در یک سیستم یکپارچه داشته باشید. با توجه به قابلیت های متعددی که این فروشگاه ساز دارد، شما می توانید به سادگی در کسب و کار خودتان موفق شوید. همچنین امکان استفاده از صدها قالب و تم رایگان نیز در کنار این فروشگاه ساز برای شما فراهم شده است.
با استفاده از Shopify شما می توانید به سرعت فروشگاه اینترنتی خودتان را ایجاد کنید. این ابزار از لحاظ کاربرپسند بودن، پشتیبانی از قابلیت های متعدد، بازاریابی و… یکی از بهترین فروشگاه سازهای دنیا به شمار می رود.
یکی از قابلیت های منحصر به فرد شاپیفای، قالب های متنوعی است که در اختیار شما قرار می دهد. شما می توانید با در نظر گرفتن جنبه های مختلف کسب و کار خودتان، بهترین قالب را برای آن انتخاب کنید. پس از اینکه قالب موردنظر خودتان را هم پیدا کردید، نصب و راه اندازی آن خیلی آسان است و فقط با چند کلیک انجام خواهد شد.
یکی دیگر از قابلیت های منحصر به فرد شاپیفای، UX منحصر به فرد آن است که به شما اجازه می دهد با کمترین تلاش ممکن وبسایت خودتان را راه اندزی کنید. شما می توانید با کمترین آموزش ممکن و بدون نیاز به هیچگونه کدنویسی، سایت خودتان را در چند دقیقه راه اندازی کنید.
۲- ووکامرس
ووکامرس یکی از مشهورترین فروشگاه سازهای دنیا است و دلیل آن هم این است که این فروشگاه ساز در بستر وردپرس ساخته شده است. ووکامرس یک فروشگاه ساز فوق العاده برای کسب و کارهای کوچک و متوسط است که می خواهند خدمات و کالاهای خودشان را به صورت آنلاین عرضه کنند. به عنوان یک پلتفرم متن باز، این فروشگاه ساز کنترل زیادی روی جنبه های مختلف کسب و کار به شما می دهد و حتی فروشگاه هایی که حجم فروش بسیار بالایی دارند، هم می توانند از آن استفاده کنند.
فروشگاه ساز ووکامرس به صورت یک پلاگین روی وبسایت وردپرسی شما نصب می شود و آن را به یک فروشگاه اینترنتی قدرتمند تبدیل می کند. شما می توانید این پلاگین را به سادگی روی تمامی هاست هایی که از وردپرس پشتیبانی می کنند، نصب کنید و نیازی به هیچگونه دانش فنی ندارید.
علاوه بر این موارد، وردپرس یک جامعه بسیار بزرگ دارد که با استفاده از آن می توانید به حجم زیادی از اطلاعات دسترسی داشته باشید و در صورت بروز مشکل به سادگی آن ها را برطرف کنید. برخی از قابلیت های منحصر به فردی که در ووکامرس وجود دارند، به شرح زیر است:
- پشتیبانی از هزاران قالب مدرن و زیبا
- عملکرد یکپارچه با وردپرس
- پشتیبانی از درگاه های پرداخت متنوع
- ارائه کنترل کامل روی پروسه پرداخت
- امکان تنظیم ارز پیشفرض
- پشتیبانی از موقعیت جغرافیایی
- دریافت خودکار مالیات
- کاهش سرعت لود صفحات
- و هزاران قابلیت متنوع دیگر
به صورت کلی ووکامرس ابزاری است که با استفاده از آن می توانید وبسایت های وردپرسی فعلی را به یک فروشگاه اینترنتی کامل تبدیل کنید. در صورتی که از قبل با وردپرس آشنایی دارید، استفاده از این فروشگاه ساز هم برای شما خیلی راحت خواهد بود. برای استفاده از ووکامرس، آموزش نصب و راه اندازی ووکامرس را حتما ببینید.
نرم افزار فروشگاه ساز چه وظایفی دارد؟
همانطور که گفته شد، انجام تمامی عملیات مربوط به اداره فروشگاه اینترنتی برعهده فروشگاه سازها است، اما علاوه بر این موضوع، اکثر این نرم افزارها به سادگی با دیگر سیستم ها و برنامه ها نیز متصل خواهند شد و می توانند تمامی فرآیندهایی که شما نیاز دارید را به صورت یکپارچه اجرا کنند.
یک فروشگاه ساز خوب باید بتواند وظایف زیر را به خوبی انجام دهد:
- مدیریت مشتری و سفارشات: امکان مدیریت سفارشات مشتری ها یکی از قابلیت هایی است که باید در هر فروشگاه سازی وجود داشته باشد. شما باید بتوانید تمامی سفارشات را مدیریت کنید، وضعیت آن ها را بررسی کنید و در صورت لزوم تغییرات مورد نیاز را اعمال نمایید.
- مدیریت موجودی و محصولات: شما با استفاده از نرم افزار فروشگاه ساز مدنظر خودتان باید بتوانید از کاهش یا اتمام موجودی هر محصول بلافاصله مطلع گردید. همچنین باید قادر باشید محصولات را براساس ویژگی های مختلفی دسته بندی نمایید.
- سئو راحت: سئو در فروشگاه های اینترنتی از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است و به همین خاطر نرم افزار انتخابی شما باید تمام قابلیت های لازم برای این کار را در اختیارتان قرار دهد. ما راهنمای سئو ووکامرس را قبلا ارائه داده ایم.
سخن نهایی
در صورتی که در فضای آنلاین فعالیت دارید و قصد دارید هرگونه کالا یا خدمات را به فروش برسانید، استفاده از فروشگاه سازها باید مهم ترین اولویت شما باشد. با استفاده از فروشگاه ساز، شما می توانید تمامی فعالیت های مربوط به کسب و کار خودتان را با سادگی هرچه بیشتر و در کوتاه ترین زمان ممکن انجام دهید.