انتخاب هاست مناسب یکی از چالش برانگیزترین مراحل طراحی سایت محسوب می شود؛ به ویژه وقتی که جزو طراحان تازه کار هستیم و برای اولین بار است که می خواهیم برای سایت خود سرویس هاستینگ خریداری کنیم. چرا که از طرفی انواع شرکت های خدمات هاستینگ وجود دارند که انواع خدمات و سرویس ها را نیز ارائه می دهند. از طرف دیگر هم نوع هاست کاملاً در سرعت سایت و حتی سئو سایت تأثیرگذار است. اما خبر خوب این است که اگر با یک سری نکات و اصول کلی آشنا باشید، چالش های این مرحله را به راحتی پشت سر خواهید گذاشت. پس اگر شما هم در حال طراحی سایت وردپرسی هستید و حالا به مهم ترین بخش ماجرا، یعنی انتخاب هاست مناسب رسیده اید، تا انتهای این راهنما همراه ما باشید تا با مهم ترین نکاتی که در خرید هاست برای وردپرس باید بدانید، آشنا شوید.
با ابزار مفید در سئو وردپرس آشنا شوید.
ویژگی های هاست برای وردپرس
قبل از هر چیزی بیایید با هاست های وردپرسی بیشتر آشنا شویم. وقتی وارد سایت های ارائه دهنده خدمات هاستینگ می شوید، مشاهده می کنید که هاست ها دسته بندی شده اند. در این میان یکی از مهم ترین این دسته ها نیز “هاست وردپرس” است. اما چه ویژگی هایی این دسته از هاست ها را متمایز می کند؟
به طور کلی “هاست” محلی را به عنوان سرور در اختیار شما قرار می دهد تا فایل های سایت خود را در آن ذخیره کرده و از همان طریق نیز آنها را در اختیار عموم قرار دهید. مسئولیت اصلی هاست وردپرس نیز به همین ترتیب است؛ با این تفاوت که هاست وردپرس کاملاً مطابق با ویژگی های سایت های وردپرس طراحی و بهینه شده است. به همین خاطر هم بارگیری فایل های سایت را با بالاترین سرعت انجام می دهد. علاوه بر این ابزارها و ویژگی های دیگری را هم به طور اختصاصی در اختیارتان قرار می دهد که مدیریت سایت های وردپرسی را راحت تر می کنند.
موارد لازم در طراحی سایت را بشناسید.
تفاوت هاست وردپرس با هاست وب در چیست؟
حالا شاید بپرسید که هاست وردپرس چه تفاوتی با هاست وب دارد؟ تفاوت اصلی این دو نوع هاست در این است که هاست وب یک سرویس بسیار گسترده تر و جامع تر است. این در حالی است که هاست وردپرس (همانطور که بالاتر اشاره کردیم)، دقیقاً مختص سایت های وردپرسی است و مطابق با نیازهای این دسته از سایت ها طراحی شده است. در واقع هاست وردپرس، بخش کوچکی از هاست وب محسوب می شود.
از طرفی هاست وب یک سرویس عمومی تر است که به هر سرویس هاستینگی که فایل های یک سایت را در سرور خود ذخیره می کند، اشاره دارد. این سرویس می تواند میزبان طیف وسیعی از انواع سایت ها (که با انواع زبان ها طراحی شده اند) باشد. تفاوت دیگر این دو نیز در این است که هاست وردپرس می تواند به صورت اشتراکی باشد؛ اما هاست وب فقط اختصاصی است و برای هر سایت یک سرور جداگانه ارائه می دهد.
پیش نیاز خرید هاست وردپرس؛ مهم ترین فاکتورها
همانطور که بالاتر نیز اشاره کردیم، شرکت ها و همینطور سرویس های بسیار متنوعی برای میزبانی وردپرس در دسترس هستند. بنابراین مهم ترین سؤالی که باید در راهنمای خرید هاست برای وردپرس به آن پاسخ داده شود، این است که برای انتخاب بهترین گزینه باید چه نکاتی را مد نظر قرار دهیم؟
به طور کلی وقتی در حال ارزیابی شرکت ها و خدمات مختلف هاستینگ هستید، باید 6 فاکتور را بررسی کنید که در ادامه هر یک از آنها را مرور می کنیم.
1) سرعت
اگر حتی کمی هم با دنیای سئو سایت ها آشنا باشید، احتمالاً از نقش سرعت سایت در رتبه سئو خبر دارید. سرعت بالای لود شدن یک سایت، به تنهایی می تواند رتبه آن سایت را نزد موتورهای جست و جو و به ویژه گوگل ارتقا دهد. اما از طرف دیگر، تجربه کاربری سایت نیز به شدت تحت تأثیر سرعت آن است. بنابراین از هر زاویه ای که بخواهیم سایت را ارزیابی کنیم، فاکتور سرعت جایگاه بسیار ویژه ای دارد.
حالا به نظرتان چه عواملی سرعت لود شدن سایت را تعیین می کنند؟ بله؛ بسیاری از این عوامل مربوط به فایل های داخل سایت هستند. از بهینه بودن کدها گرفته تا کم حجم بودن تصاویر و … . اما عامل بسیار مهم دیگر نیز سرعت سرور هاست سایت است.
سروری که برای هر یک از سرویس های هاستینگ در نظر گرفته شده، سرعت های متفاوتی در لود کردن فایل های سایت دارند. اما بهترین سرعت برای هاست وردپرس چه قدر است؟ سرعت ایده ال برای سرور سایت های وردپرسی، چیزی در حدود کمتر از 300 میلی ثانیه است.
2) Uptime سرور
فاکتور بسیار مهم بعدی نیز Uptime (آپ تایم) سرور است. منظور از Uptime سرور، مدت زمانی است که سرور قادر به فعالیت است. در مقابل آپ تایم نیز اصطلاح Downtime قرار دارد. Downtime سرور نیز نشان دهنده زمانی است که سرور در دسترس نیست. پس می توان نتیجه گرفت که هر چه Uptime سرور بیشتر و Downtime آن کمتر باشد، به این معنی است که سرور در اکثر مواقع در دسترس است و دچار مشکل نمی شود.
بنابراین طبیعتاً باید هاستی را برای سایت خود انتخاب کنید که Uptime سرور آن بسیار بالا باشد تا بتواند همیشه نیاز کاربران را برطرف کند. لازم به ذکر است که Uptime سرور برای سایت های وردپرسی باید حداقل 99% باشد (یعنی در بدترین شرایط، فقط 1% درصد مواقع در دسترس نباشد).
3) حجم
وقتی در حال خرید هاست وردپرس هستید، گزینه هایی را خواهید دید که حجم های متفاوتی دارند. منظور از حجم، فضایی است که قرار است فایل های سایت در آن قرار بگیرد. این فایل ها شامل کدها، تصاویر، ویدئوها و هر آن چیزی است که به نوعی محتوای سایت محسوب می شوند. پارامتر رایج اندازه گیری این حجم ها نیز “گیگابایت” است و معمولاً از 5 گیگابایت به بالا هستند. بنابراین باید حجم حدودی فایل های سایت خود را تخمین بزنید و بعد مقدار کافی را برای سایت خود انتخاب کنید.
4) ترافیک
فاکتور دیگری که در انتخاب هاست مناسب باید ارزیابی کنید، ترافیک است. سرویس های مختلف معمولاً ترافیک های متنوعی هم دارند. دقت کنید که اگر ترافیک سایت به سقف تعیین شده آن برسد، سایت عملاً از دسترس خارج خواهد شد و باید به آن رسیدگی شود. پس میزان ترافیک سایت را هم باید مثل حجم فایل ها تخمین بزنید و گزینه مناسب خود را انتخاب کنید.
نکته: بسیاری از سرویس های هاستینگ مقدار “نامحدود” را برای ترافیک درج کرده اند. هر چند که این مقدار نامحدود معمولاً می تواند نیاز سایت های کوچک و متوسط را پاسخ دهد؛ اما فراموش نکنید که ترافیک نامحدود در عمل وجود ندارد! بنابراین اگر سایتتان ترافیک بسیار بالایی داشته باشد و سرویسی با ترافیک نامحدود را تهیه کرده باشید، نباید انتظار داشته باشید که سایت هرگز با مشکل کمبود ترافیک مواجه نشود.
5) خدمات مشتریان
در اکثر مواقع ارتباط طراح سایت با شرکت هاستینگ فقط به خرید سرویس هاستینگ ختم نمی شود! بلکه در آینده احتمالاً بارها مشکلات یا ابهاماتی رخ می دهد که لازم است مجدداً با شرکت هاستینگ خود در تماس باشید. اینجاست که اگر یک شرکت نتواند خدمات مشتریان خوبی ارائه دهد، ممکن است حتی فعالیت سایت را دچار اختلال کند.
بنابراین پیش از آن که گزینه نهایی خود را برای خرید هاست وردپرس انتخاب کنید، روال کلی خدمات مشتریان آن شرکت را بررسی کنید. توجه کنید که بهتر است این خدمات به صورت شبانه روزی و در هفت روز هفته ارائه شوند تا مشکلات احتمالی سایت، در سریع ترین زمان ممکن برطرف شوند. به علاوه بهتر است در فضای وب جست و جو کرده و نظرات کاربران را درباره کیفیت خدمات مشتری آن شرکت ارزیابی کنید.
6) نیازهای سایت
بعد از این که مطمئن شدید که شرکت مورد نظر قابل اعتماد است و خدمات باکیفیتی را ارائه می دهد، با انواع هاست های وردپرسی رو به رو می شوید که باید بهترین نوع هاست را برای خود انتخاب کنید. برای انتخاب بهترین نوع هاست نیز ابتدا باید دامنه نیازهای سایت و همینطور بودجه مد نظر را مشخص کنید. در ادامه انواع هاست های وردپرسی را بررسی می کنیم تا بتوانید در انتخاب نوع مناسب سایت خود راحت تر تصمیم بگیرید.
انواع هاست وردپرس
همانطور که اشاره کردیم، در خود دسته “هاست وردپرسی” نیز انواع مختلفی وجود دارند که به نوع سرور آن سرویس بستگی دارند. در این قسمت 4 مورد از برترین انواع هاست های وردپرسی را بررسی می کنیم. پس هر یک از این انواع را بررسی کنید و آنها را مطابق با نیازهای سایت خود بسنجید.
1) سرور اشتراکی
هاست وردپرسی اشتراکی در حال حاضر محبوب ترین نوع هاست برای سایت های وردپرسی است. این نوع هاست به طور ویژه گزینه ای ایده ال برای سایت های وبلاگ نویسی یا سایت های تجاری کوچک تر محسوب می شود. فرآیند هاستینگ در این نوع به این ترتیب است که از یک سرور بزرگ مشترک برای همه سایت هایی که تحت این سرویس هستند، استفاده می شود.
2) سرور مدیریت شده
این نوع هاست دارای پشتیبانی منحصر به فرد و ویژه ای است و برای افرادی که نمی خواهند هیچ گونه اقدام فنی برای سرور سایت خود انجام دهند، طراحی شده است.
3) سرور مجازی (VPS)
سرور مجازی یا VPS (مخفف Virtual Private Server) را می توان ترکیبی از سرور اختصاصی و اشتراکی دانست. چرا که در این نوع سرویس، یک سرور به بخش های مختلف مجازی تقسیم می شود و هر یک از این بخش ها به صورت اختصاصی در اختیار کاربران قرار می گیرد. در واقع این نوع سرور به نوعی اشتراکی است؛ اما امکانات و اختیارات بیشتری را به کاربر خود ارائه می دهد. این نوع هاست برای سایت های متوسط که ترافیک نسبتاً زیادی دارند، می تواند گزینه مناسبی باشد.
4) سرور اختصاصی
سرور اختصاصی همانطور که از نامش پیداست، یک سرور فیزیکی را به صورت اختصاصی در اختیار کاربر قرار می دهد. این سرویس که کنترل زیادی را هم به کاربران ارائه می دهد، بهترین گزینه برای سایت های بزرگی است که ترافیک بالایی دارند.
نکته: لازم به ذکر است که نوع دیگری از هاست وردپرس نیز وجود دارد که به صورت رایگان ارائه می شود. اما طبیعتاً دارای قوانین خاصی مانند درج تبلیغات در سایت است. پیشنهاد می کنیم که از انتخاب این نوع هاست خودداری کنید.
کدام نوع هاست را برای سایت خود انتخاب کنیم؟
اگر مطالب بالا را مطالعه کرده باشید، اکنون دیگر می دانید که خرید هاست وردپرس ایده ال، کاملاً به اندازه و نوع سایت مد نظر بستگی دارد. اما به عنوان جمع بندی می توانیم به چند نکته اشاره کنیم. این نکات برای همه سایت ها اعم از سایت های تجاری، وبلاگ نویسی و … صدق می کنند:
- اگر سایتی دارید که ترافیک چندان بالایی ندارد، بهتر است هاست اشتراکی یا مدیریت شده را انتخاب کنید.
- اگر سایت مد نظر ترافیک متوسطی دارد، به سراغ هاست مجازی بروید.
- اگر سایت قرار است با ترافیک بسیار بالایی مواجه شود، بودجه خود را افزایش داده و هاست اختصاصی را تهیه کنید.
جمع بندی
برای خرید هاست وردپرس، اول از همه اعتبار شرکت مد نظر و میزان رضایت کاربران از آن شرکت را ارزیابی کنید. سپس دقت کنید که آن شرکت باید بتواند سرعت لود شدن سایت را در اولویت قرار دهد. با این کار تجربه کاربری سایت به طور چشمگیری ارتقا می یابد، رتبه سایت در موتورهای جست و جو بالا می رود و در نهایت نرخ تبدیل بسیار بهتری خواهید داشت.
ضمناً لازم است اشاره کنیم که چنانچه بعد از انتخاب هاست، متوجه شدید که انتخاب مناسبی نداشته اید، می توانید به راحتی سایت خود را به هاست دیگری منتقل کنید. امیدواریم به کمک این راهنما بتوانید گزینه ایده ال را برای هاست سایت خود انتخاب کنید. اما چنانچه هنوز هم سؤال یا ابهامی دارید، می توانید در قسمت نظرات با ما در تماس باشید.